Primošten

Udaljeno od Seget Vranjice 28km/30min

Primošten je po tradiciji ribarsko i vinogradarsko mjesto koje se s vremenom razvilo u veliki turistički centar.Smješten u sjevernoj Dalmaciji između gradova Šibenika i Splita. .Pored kilometara prekrasnih šljunčanih plaža nudi veliki izbor kafića,restorana,suvenir i art shopova,sportske terene za tenis,mini golf,stolni tenis,nogomet,odbojku te bogati kulturno umjetnički program.Koncerti,smotre folklora i ostali zabavni sadržaji održavaju se gotovo svakodnevno na glavnom trgu u večernjim satima pod organizaciom turističke zajednice Primošten.

Primošten stari grad

Stari grad Primošten smješten je na brežuljkastom poluotoku okružen sa sedam malih otoka.Opasan s srenjovjekovnim bedemom zadržao je sva obilježja mediteranskog gradića.Prepoznatljiv po uskim uličicama i zbijenim kamenim kućama među kojima se se nalazi mnoštvo restorana,kafića i konoba.
U srcu starog grada dominantna je crkva sv.Jurija odakle se pruža nezaboravan pogled na morsku pučinu koi vas neće ostaviti ravnodušnim.
Pred toga ne treba zaboraviti šetnjicu koja se proteže skroz uokolo mjesta te pruža jedinstveni ugođaj.

Primosten plaže

Primošten je nadaleko poznat i po svojim prekrasnim šljunćanim plažama koje se protežu gotovo uokolo čitavog mjesta.U užem centru mjesta nudi preko 2 km urđenih plaža zavučenih među borovu šumu obogačenih mnoštvom sportskih i ostalih sadržaja.

Primošten marina Kremik

Ne treba zaboraviti ni Marinu Kremik zbog koje je Primošten postao turistički raj za nautičare. Mirna lučica i uvala okružena je vinogradima Babića, koji predstavljaju svojevrstan spomenik i priznanje ljudskom radu.